Dr Samardžić
Dr Samardžić

Search

Mezoterapija

NEGA KOJU ZASLUŽUJETE
Vreme za sebe

Na vreme mislite na vreme

Hidriranost kože koja dovodi do blistavosti, sjaja, čvrstine i zatezanja, što za rezultat ima osvežen i podmlađen izled. Šta je mezoterapija?

Minimalno invazivna procedura koja se koristi za negu kože i podmlađivanje. Pomoću ove metode se mikroinjekcijama u mesoderm (središnji sloj kože) ubrizgavaju visokospecifični kokteli prilagođeni osobi koja se tretira.

Kreme koje se koriste deluju samo na površinski sloj kože, dok se mezoterapijom dolazi do dubljih slojeva kože koji nam u uslovima kućne nege nisu dostupni.

Raličite kombinacije sastojaka koje čine mezoterapijski koktel, stimulišu proizvodnju kolagena i elastina koji su zapravo zaslužni za podmladjen izgled kože, jer njihova pojačana produkcija dovodi do ojačavanja mesoderma (središnjeg sloja kože) što rezultuje poboljšanjem tonusa i teksture kože. Hijaluronska kiselina iz koktela upija vodu i rehidrira kožu što dovodi do blistavosti i osveženja čitavog lica.Određeni sastojci dovode do uklanjanja pigmentacija sa lica kao i smanjenja ožiljaka.

Slide Mezoterapija VAŠA KOŽA ZASLUŽUJE VAŠE VREME I NEGU

Kome je namenjena mezoterapija?

Mezoterapija se koristi u cilju regeneracije kože kao i za uklanjanje finih tankih bora. Ovom procedurom se poboljšava struktura kože koja je tokom godina izgubila tonus i postala dehidrirana. 

Mezoterapija je odlična za sve one koji žele „instant efekat sjaja i svežine“, kao i za sve koji su primetili da im koža izgleda dehidrirano, neujednačeno sa pigmentacijama, ali i za sve koji jednostavno žele da obraduju svoju kožu hranljivim materijama… Pomaže i kod problematične kože sklone aknama, postojanja finih borica, celulita, loše cirkulacije.

Osim za kožu lica, vrata, dekoltea kao i šaka gde se koristi u svrhu podmlađivanja, ona se može koristiti i u borbi protiv celulita ali i opadanja kose.

Pošto je oporavak kratkotrajan, a vi se brzo možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima,ona je moja apsolutna preporuka za sve!

Regeneracija kože

Kako izgleda tretman?

Pre tretmana, neophodna je konsultacija koja će omogućiti lekaru da proceni stanje vaše kože, njene potrebe i na taj način napravi odabir najbolje moguće kombinacije za vašu kožu. Ujedno tokom konsultacije, vi možete postaviti pitanja i otkloniti sve nedoumice vezano za tretmane.

Za izvodjenje tretmana koriste se vrlo tanke iglice, kojima se aplikuju kokteli u adekvatan sloj kože i potkožnog tkiva i to na dubinu od 1 do 4 mm. Postoji više različitih tehnika aplikovanja koktela koji se razlikuju upravo prema dubini na kojoj se aplikacija vrši. Sam tretman traje od 30 do 60 minuta. Nije bolan, ali se oseća kao blago peckanje. U slučaju da je pacijent hiperosetljiv na bol, može se pre početka naneti lokalni anestetik u vidu kreme.

Nakon tretmana javlja se kratkotrajno crvenilo. Posle tretmana, da bi efekat bio najbolji mogući, neophodno je koristiti kremu sa zaštitnim faktorom. U prva 24h posle tretmana nije dozvoljeno šminkanje, jača fizička aktivnost, sunčanje, sauna i bazen.

Dužina trajanja efekta i broj neophodnih tretmana

Mezoterapija spada u procedure čiji se efekat vidi već nekoliko dana nakon prvog tretmana, ali njegov maksimalni efekat se ispoljava nakon par nedelja zbog stvaranja novog kolagena, tako da ćete svakim danom biti sve zadovoljniji sobom!

Rezultati su dugotrajni, međutim najčešće je potrebno više tretmana za postizanje željenog efekta.

Najčešće je neophodno uraditi tri do pet u razmaku od 7 do 14 dana, ali broj tretmana svakako zavisi od individualnog problema, stanja kože i organizma, što se sve utvrđuje na konsultaciji.