Search

Magični štapić za mršavljenje?

Akupunktura nije magični štapić koji će ukloniti vaše masne naslage. Ali akupunktura jeste tretman koji pomaže da osoba smirenije reaguje na stresne situacije. Ona takođe dovodi do porasta osećaja sreće, što sve indirektno pomaže osobi koja želi da smrša da stigne do svog cilja.

Kome je namenjena?

Isključivo osobama koje su rešile da krenu putem telesne transformacije i koje su spremne da menjaju svoje životne navike kako u polju ishrane tako i polju fizičke aktivnosti.
Osobama koje su pokušavale sa redukcijom ishrane i treninzima i nisu uspevale da skinu kilograme jer su posle određenog vremena gubile motivaciju.

Ako spadate u ove kategorije ljudi onda možda trebate razmisliti o akupunkturi kao opciji koja je samo dodatak promeni stila života koji se podrazumeva!
Akupunktura je tu da vas na tom putu podrži, da vam olakša da istrajete, da vam omogući više svakodnevne energije, ali i da u određenoj meri utiče na smanjenje apetita.

Kako deluje?

Povećava oslobađanje neurotransmitera, kao što su endorfin i serotonin, koji su poznati kao hormoni sreće. Postoje podaci koji govore u prilog tome da endorfin vrši supresiju apetita.
I zaključila bih sa tim da gojaznost nije samo estetski problem, već problem koji može voditi u ozbiljna oboljenja.
Te stoga, ako promenimo pogled na svoje telo i svakodnevno se podsecamo da nas upravo naše telo odžava u životu, da je samo naše, da imamo samo jedno telo i ako na to dodamo misao da je život kratak, možda nam ceo proces gubitka kilograma bude mnogo jednostavniji.

 

Zato stavite sebe na prvo mesto volite sebe i brinite o sebi, jer jedina ispravna polazna tačka je ljubav!

Voli vas vaša dr Samardžić