Dr Samardžić
Dr Samardžić

Search

FILERI

KOREKCIJE KOJE VAS ČINE PONOSNIM
PODMLAĐIVANJE

Magični štapić?

Definitivno supstanca najbliža magičnom štapiću u neinvazivnoj estetskoj medicini! U pravim rukama ima potencijal stvaranja čuda ...Od hidratacije, ublažavanja bora pa sve do remodelovanja lica… Ali u celoj priči filera za kojom je poludeo čitav svet, po mom mišljenju suština je imati meru i zadržati karakteristike lica, koje pojedinca čine onim što on jeste.

Svežina, čvrstina i elastičnost

Hijaluron predstavlja humani resorptivni materijal, što znači da se u potpunosti razgrađuje. Predstavlja supstancu koja se normalno nalazi u našem organizmu gde se ponaša kao potpora strukturama lica i tkivima koja mogu izgubiti volumen ili elastičnost tokom normalnog procesa starenja. Takođe, privlači i zadržava vlagu u koži i održava njenu svežinu, čvrstinu i elastičnost.

Kako starenjem dolazi do promena u svim slojevima kože, kao i mišićima i kostima, gubi se punoća centralnog dela lica i dolazi do tzv. “spuštanja lica“. Fileri zapravo imitiraju izgubljeno tkivo, te stoga postoje razne vrste filera u zavisnosti od toga šta njima nadoknađujemo.

POVERENJE

Kako izgleda tretman?

Posle obavezne konsultacije na kojoj se pravi plan rada uz uvažavanje želje pacijenta i razumevanje cilja kome se teži, vrši se dezinfekcija kože. Odmah potom se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme ili stomatološke anestezije u slučaju korekcije usana filerima. Po ispoljavanju dejstva anestetika, započinje aplikovanje hijalurona različite gustine u različite slojeve kože i različite regije.
U prve 4 nedelje od aplikovanja hijaluron se može osećati kao veštački materijal. To je ujedno i vreme potrebno da on sraste sa našim tkivom. Efekat traje oko 12 meseci, u zavisnosti od organizma.

PRIRODNO & OSVEŽENO LICE
Usne

Senzualne usne su postale imperativ lepote, te samim tim i jedna od najpopularnijih metoda u estetskoj medicini. Od ključnog značaja za uspeh i zadovoljstvo je da se dobro razumete sa lekarom ali i vrsta korišćenog filera. Ako su ova dva uslova zadovoljavajuća i ako na to dodam činjenicu da usne nisu anatomski zahtevna regija, onda nema bojazni ni od komplikacija.

 

Filerima se može raditi konturisanje usana, hidratacija usana, dodavanje volumena, ali i ispravljanje asimetrije ukoliko ona postoji.

 

Sama procedura traje oko pola sata sa sve anesteziranjem regije (stomatološka anestezija najčešće). Efekat je vidljiv odmah, ali to nije krajnji izgled usana jer fileru treba vremena da se „smesti“ u tkivu.

Nazolabijalne bore

Predstavljaju bore koje se prostiru od nosa ka uglovima usana. Nastaju najčešće posle tridesete godine spuštanjem srednjeg masiva lica, a zbog resorpcije jagodičnih kostiju i posledičnog pada masnog tkiva ka donjem delu obraza. To se lako prepoznaje poređenjem svojih fotografija pre 5 ili 10 godina na kojima ste imali sveže i jedre jagodice sa trenutnim stanjem.


Starenjem, jagodice koje su simbol ženstvenosti, počinju da se stapaju sa obrazima a posledično lice postaje šire u donjoj trećini. Upravo zato korekcija nazolabijalnih bora počinje dodavanjem filera u jagodičnom predelu, kako bi se prvo nadoknadio volumen i povratio tonus u toj regiji. Tek potom se vrši korekcija zaostalih nazolabijalnih bora i to filerom srednje gustine, koji se aplikuje ispod same bore da bi dao koži potporu i izgladio samu boru.


Koliko materijala je potrebno?

Individualno, a zavisi od dubine bore kao i izgleda srednje trećine lica (jagodica). Okvirno od 0,6ml do 2ml uz korekciju jagodica.


Koliko traje efekat?

Kako regija nije previše pokretna (kao npr. usne) može da traje i preko godinu dana. Korekcija nazolabijalnih bora ima za cilj manju vidljivost bora oko usana, zatezanje srednje i donje trećine lica kao i vraćanje mladalačkih kontura licu.

Jagodice

Jagodice predstavljaju simbol ženske lepote. Naglašene, visoko postavljene jagodice svakako licu daju izgled svežine, ženstvenosti i doprinose lepoti celog lica.


Popunjavanje jagodica filerima podjednako koriste mladje žene da bi naglasile lepotu kao i starije da bi povratile mladalački izgled lica.


Ukoliko spadate u kategoriju ljudi čije je lice počelo da gubi volumen, pogotovo u nivou srednje trećine lica, a da dobijate naglašenu donju trećinu, onda definitivno aplikovanje filera u predeo jagodica, za samo nekoliko minuta može značajno poboljšati vaš izgled.


Korekcija jagodica ne doprinosi samo lepoti srednjeg dela lica, već dovodi i do umanjenja podočnjaka, ublažavanja nazolabijalnih bora, marionetskih bora.

Svakako spada u red jednih od omiljenih tretmana i to potpuno opravdano.


Tretman traje 15 minuta, nije bolan, ne ostavlja nikakve vidljive tragove uboda na licu, te se posle njega možete vratiti uobičajenim aktivnostima.

d

KLIJENTI

Sa mojim radom detaljnije možete da se
upoznate na mom instagram profilu.
PRE & POSLE
PRE & POSLE
d

STYLAGE

Svi stylage proizvodi su dizajnirani i razvijeni u VIVACY laboratoriji za istraživanje i razvoj,koja je u potpunosti posvećena inovacijama na polju Anti-Ageinga. Proizvedeni su u VIVACY proizvodnom pogonu koji se nalazi u Francukoj. STYLAGE fileri su visoko kvalitetni proizvodi koji ispunjavaju očekivanja pacijenata i doktora uz saglasnost sa Evropskim i Internacionalnim propisima o medicinskim sredstvima. Oni su pokazali učinkovitost i odličnu izdržljivost nakon 10 godina od lansiranja na međunarodno tržište.