Dr Samardžić
Dr Samardžić

Search

BOTOX

TRETMAN SJAJA I DISKRETNOG PODMLADJIVANJA
ŠTA JE BOTOX?

Dozvoli da izgledaš onako kako se osećaš

Botox, tj. botulinum toxin (BNT) je proizvod prirodnog porekla. Nastaje od prečišćenog neurotoxina koga proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Da bi se koristio kao lek, toxin mora biti izolovan, prečišćen i stabilizovan, što ga čini potpuno bezbednim. Najčešće se koristi u estetskoj medicine, ali je vrlo prisutan i u drugim granama medicine, gde se koristi kod raznih neuroloških oboljenja.

Zadržite prirodan izgled
KAKO DELUJE?

Deluje tako što se njegovim ubrizgavanjem u tačno određene regije ispod površinskog sloja kože, a u mišić, sprečava preterana kontrakcija mišića koji su zaslužni za nastajanje bora kao i sekreciju znojnih žlezda. Bore su značajno umanjene, a blokiranjem mišića sprečava se pojava novih bora. 

KADA EFEKAT NASTAJE?

Dejstvo botoxa ne nastaje odmah po ubrizgavanju leka. Prvi efekti se vide nakon 48h, jer se tada smanjuje prekomerna aktivnost mišića koji lome i usecaju kožu, stvarajući bore. Potpun efekat je vidljiv nakon dve nedelje.

KOLIKO TRAJE EFEKAT?

Dužina efekta varira od 2,3 meseca pa čak do 9 meseci u zavisnosti od jačine tretiranih mišića i količine upotrebljenog leka. Redovnim ponovnim aplikovanjem botoxa u kožu, postiže se kontinuiran rezultat.

U KOJIM GODINAMA POČETI SA TRETMANIMA?

Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje, jer je vreme pojave bora individualno i zavisi kako od genetike, tako i od stila života i od stepena nege kože. Upravo zato se ne treba striktno voditi starosnom dobi već izgledom kože u celini. Napomenula bih da se ne preporučuje osobama mlađim od 25 godina.

Za koje regije se koristi botox?

Holistički pristup u estetskoj medicine podrazumeva da se za gornju trećinu lica koristi botox, a za donje dve trećine hijaluron. Za regeneraciju i revitalizaciju kože-mezoterapija, PRP, hemijski pilinzi.

Najčešće regije koje se tretiraju botoxom su čelo (horizontalne bore koje nastaju podizanjem obrva, tj. pravljenjem izraza iznenađenja), glabella (vertikalne i horizontalne bore između obrva, koje nastaju mrštenjem), regija oko očiju (tzv. smejalice). Osim njih može se koristiti za ublažavanje bunny i gummy smile-a, kao i za rešavanje problema bruksizma i prekomernog znojenja u regijama pazuha, dlanova I tabana.
Kada efekat prestane

Nastavak prirodnog starenja

Kako dejstvo leka postepeno slabi, rezultat je oporavak neuromišićne spojnice, a samim tim i mišićne kontrakcije, tako da mišići jednostavno uspostavljaju rad koji su imali i pre tretmana i to prvo mišići koji su najjači, što zavisi od mimike pacijenta pre aplikovanja botoxa. Na taj način koža nastavlja da stari potpuno normalno bez ikakvih posledica, čak i ukoliko se prestane sa botox tretmanima.

Naglasila bih da prestanak upotrebe botoxa nema nikakvih štetnih posledica na vašu kožu, niti mišiće. Nećete izgledati starije u odnosu na period pre početka upotrebe tretmana, naprotiv imaćete manje izražene bore, kao posledica blaže mimike.

d

KLIJENTI

Sa mojim radom detaljnije možete da se
upoznate na mom instagram profilu.
PRE & POSLE
PRE & POSLE
d

VISTABEL

Botox i Vistabel predstavljaju preparate firme Allergan, smele globalne farmaceutske kompanije ,koja je lider fokusiran na razvoj, proizvodnju i komercijalizaciju brendiranih farmaceutskih proizvoda, uređaja, bioloških, hirurških proizvoda i proizvoda iz oblasti regenerativne medicine za pacijente širom sveta.

Botox i vistabel predstavljaju jedine registrovane preparate botulinum toxina na našem tržištu.